“Ik wil de ruimte krijgen om dingen te leren”, Robin 22 jaar.

FMN (BEROEPSVERENIGING FACILITAIR MANAGEMENT)
In de discussie over het ‘Nieuwe Werken’ wilde Facility Management Nederland weten hoe Generatie Y (jongeren van 15 t/m 28 jarigen) aankijkt tegen de combinatie leven, werken en de toekomst. Ik sprak in opdracht van FMN met drie groepen jongeren. Scholieren: 15 t/m 18 jarigen, Studenten 19 t/m 24 jarigen en starters 25 t/m 28 jarigen. Opvallend? Hoe jonger, hoe ‘conservatiever’ in opvattingen over bijvoorbeeld de balans tussen werk en privé en thuiswerken.

Robin vertelde in de gesprekken die ik in april 2012 voerde met jongeren dat het hem om twee dingen gaat: vertrouwen krijgen van het bedrijf. Door vertrouwen krijgt hij de ruimte om dingen te leren. Hij wil begeleid worden door een enthousiaste en ervaren baas. Die hem zijn eigen weg laat zoeken, maar wel tips geeft om nog beter te worden.

Onderzoeksmethodes: focusgroepen en ‘werk-leven’ spel ontwikkeld door Saxion Hogescholen. Voor meer methodes bekijk onze onderzoeksmenukaart. Wij helpen u graag met het zoeken van de juiste vorm van onderzoek.