“Ik vind het belangrijker dat mijn kind zichzelf kan redden dan dat het gehoorzaam is.”Moeder Alicia, 3 jaar.

In 2012 heb mij samen met jongerenexperts Nina Hoek van Dijke en Marjolein de Jong verenigd in het Onderzoekscollectief Now It’s Our Time. Wij gebruiken hier onze jarenlange kennis en ervaring met de doelgroep om grote onderzoeksprojecten te realiseren. Spraakmakende projecten waarmee we een bijdrage leveren aan maatschappelijke discussies.

In 2012 gingen wij op expeditie om de belevingswereld van Generatie Z (0 tot 15 jarigen) en hen kijk op onderwijs in kaart te brengen. Wij gingen daarvoor naar de kinderen toe, naar hun natuurlijke omgeving en deden daar op allerlei creatieve manieren onderzoek. We bezochten in vijf dagen 10 basisscholen en middelbare scholen verspreid over heel Nederland. Ook vulden ruim 1.000 volwassenen en kinderen onze enquête in. Dit onderzoek resulteerde in de publicatie ‘Samen zijn, samen doen. De jeugd anno 2012.’ Het werd door ruim 1.500 mensen en bedrijven aangevraagd.

In 2013 zijn wij weer op eigen initiatief op expeditie geweest. Dit keer onder 6 tot 16 jarigen met als thema onderwijs. Wat vinden de kinderen zelf van het huidige onderwijs en hoe zouden ze dat in de toekomst het liefste zien? Eind november 2013 zijn de resultaten van dit onderzoek gepubliceerd in een speciale digitale publicatie. Een document waarin de stem van kinderen te zien, te horen en te lezen is. Dit jaar is onze partner Kennisnet geweest.

De kennis die we opdoen deelden we in praktische workshops en adviezen aan volwassenen (ouders, docenten en beleidsmakers) die onderwijs voor jongeren beter willen maken.

Onderzoeksmethodes: crowdresearching, brainstormsessies, focusgroepen, moodboards. Voor meer methodes bekijk onze onderzoeksmenukaart. Wij helpen u graag met het zoeken van de juiste vorm van onderzoek.