“Ik vertel mijn ouders steeds minder. Maar ik heb wel vragen over veranderingen in mijn lichaam en allerlei gevoelens die ik heb.” Lucia, 18 jaar.

De GGD Amsterdam en Opvoedinformatie Nederland heeft ons in 2016 de opdracht gegeven een structurele vorm van jongerenparticipatie op te zetten. Met als doel betrouwbare jongereninformatie voor jongeren in de leeftijd 13-20 jaar op te leveren die via www.jouwggd.nl en www.infovoorjou.nl landelijk beschikbaar is. Deze jongereninformatie wordt ook via gemeenten breed beschikbaar gesteld en via andere lokale websites van bijvoorbeeld onderwijsinstellingen en jongerenorganisaties.

Paulien Kreutzer heeft hiervoor ‘De Jongeren Adviseurs’ opgericht. Een groep van 10-20 jongeren in de leeftijd 14 t/m 20 jaar zijn in verschillende samenstellingen verbonden als jongerenadviseur aan dit project. Deze jongeren wonen in verschillende provincies in Nederland.

De Jongerenadviseurs doen daarvoor onderzoek in hun eigen omgeving naar maatschappelijke onderwerpen waar zij zelf nieuwsgierig naar zijn. Tevens maken zij filmpjes waarin zij hun ervaringen delen. Met deze onderzoeken zijn zo’n tientallen nieuwe artikelen en video’s gerealiseerd.

Onderzoeksmethodes: coaching en begeleiding jongeren zelf onderzoek te doen.

Voor meer methodes: bekijk onze onderzoeksmenukaart. Wij helpen u graag met het zoeken van de juiste vorm van onderzoek.