“Iets met veel kleur dat aan de bomen groeit is vaak gezond” Amy, 11 jaar.

ALBERT HEIJN
Gezonde leefstijl bij jonge kinderen is belangrijk. Door kwalitatief en kwantitatief onderzoek onder kinderen en leerkrachten (groep 5 t/m 8 basisschool) te doen, krijgt zowel Zorn als Albert Heijn inzicht in de beleving van gezonde leefstijl en de waardering van het platform ‘Ik eet het beter’.

Amy is een van de kinderen die ik heb gesproken over het hebben van een gezonde leefstijl. Vragen die, naast gebruikerservaringen van het lespakket, centraal staan: Wat weten kinderen op de basisschool van een gezonde leefstijl? Wat vinden ze interessant? Op welke manier willen ze met het onderwerp bezig zijn op school?

OneTwentyone onderzocht in opdracht van Zorn Uitgeverij de waardering en gebruik van het digitale platform ‘Ik eet het beter’. Zorn Uitgeverij ontwikkelt dit mooie project in opdracht van Albert Heijn. Het gaat om een lopend project met telkens nieuwe onderzoeksvragen.

De onderzoeken zijn gericht op hoe de gebruikers het platform ervaren en waarderen (kinderen en leerkrachten van groep 5 t/m 8 basisschool). Zo maken we het platform steeds beter, leuker en bruikbaarder voor de doelgroep.

Onderzoeksmethodes: focusgroepen, duo- en single interviews, telefonische interviews en enquêtes. Voor meer methodes bekijk onze onderzoeksmenukaart! Wij helpen u graag met het zoeken van de juiste vorm van onderzoek.