“Het belangrijkste is dat een kind plezier heeft in lezen. Als het vlieguren gaat maken dan gaat de leesvaardigheid vanzelf omhoog.” Willem, leescoordinor bassischool 31 jaar.

De Koninklijke Bibliotheek (KB) wil digitaal lezen en luisteren stimuleren met goed werkende platformen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs.

Als stelselverantwoordelijke heeft ze de opdracht gekregen om een landelijke digitale bibliotheek te ontwikkelen. Eén van de onderdelen van deze digitale bibliotheek is een platform voor jongeren van 6 tot 18 jaar.

OneTwentyone Jongerenonderzoek doet hiervoor met Qrius sinds maart 2017 diverse pilots scholen (PO en VO), verspreid over Nederland.

Het onderzoek moet handvatten opleveren voor de Koninklijke Bibliotheken om lokale bibliotheken te ondersteunen om jongeren, leerkrachten en scholen te stimuleren digitaal te lezen en te luisteren op school. Op een aansprekende en simpele manier.

Onderzoeksmethodes: diepte-interviews, observaties, enquetes en creatieve werkvormen.

Voor meer methodes: bekijk onze onderzoeksmenukaart. Wij helpen u graag met het zoeken van de juiste vorm van onderzoek.