Wat yoga betekent voor tieners (en mij!)

Tieneryoga

Ik reis duizenden kilometers, ontmoet honderden kinderen en jongeren en help tientallen klanten per jaar. Allemaal omdat ik het beste wil voor kinderen en jongeren. De beste producten, de beste websites, de beste wervingscampagnes en de allerbeste diensten. Maar de laatste tijd merk ik dat alleen contact tijdens mijn onderzoeken niet genoeg is om dat beste voor ze te realiseren. Ik wil meer bieden.

We leven in een tijd waarin veel lawaai is en druk wordt uitgeoefend op mensen. Lawaai van iedereen die maar vindt dat die zijn mening moet geven over van alles en nog wat. Druk om te presteren, te kiezen en het allerbeste uit jezelf te halen. En dat elke dag. Ik merkte steeds vaker tijdens onderzoeken dat zelfs de allerkleinste last hebben van dit lawaai en deze druk.

Sinds ruim zes jaar beoefen ik yoga. Het begon met nieuwsgierigheid en inmiddels is het een vast onderdeel van mijn leven. Ik merk dat dit mij helpt om lawaai uit te schakelen en de druk verlaagd.

De keuze om yoga te gaan geven aan jongeren was een natuurlijke. Dat het mezelf zoveel voldoening zou geven om jongeren op een andere manier het beste te geven, had ik nooit verwacht. Ze zijn super nieuwsgierig naar de houdingen, willen mediteren leren en zijn dol op ontspanning en ‘even niks moeten’. Door geen lawaai te maken en geen druk te leggen, worden de contacten met jongeren vanzelf meer waard. Mijn vak is weten wat de jeugd beweegt, hiermee is yoga ook een onderdeel van mijn werkleven geworden! I’m lucky.